Actueel artikelen

De Nationale Cannabis Krant verschijnt in oplage van 100.000

De Nationale Cannabis Krant verschijnt in oplage van 100.000

EINDHOVEN – Op 9 februari verschijnt De Nationale Cannabis Krant, een eenmalige uitgave van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Tot aan de verkiezingen wordt deze gratis krant via coffeeshops en growshops door het hele land verspreid. Doel is zoveel mogelijk cannabisconsumenten naar de stembus te krijgen op 17 maart.

De twintig pagina’s tellende krant is vrij van advertenties en bevat artikelen, columns, reportages, een interview met Kamerlid Vera Bergkamp, recepten, kweektips, een English Readers Section, een overzicht van de standpunten van de politieke partijen over cannabis en een kruiswoordpuzzel. Bergkamp zegt in het interview (pagina 9) onder meer: ‘Het wordt nu gedoogd dat mensen vijf planten kweken. Ik zou graag willen zien dat dat helemaal niet meer strafbaar is. Dit punt staat nog op mijn to-do-list.’

Gouden Ticket
In zeven van de honderdduizend exemplaren van De Nationale Cannabis Krant zit een Gouden Ticket gevouwen. De gelukkige vinders gaan samen een unieke dag in Amsterdam beleven, met een bezoek aan het Cannabis College, het Hash, Marijuana & Hemp Museum en diverse coffeeshops, een private canal tour en een diner met bijzondere gasten. Deelname is uiteraard beperkt tot personen van 18 jaar en ouder. 

De stichting VOC, in 2009 opgericht om de legalisering van cannabis in Nederland te versnellen, werkt samen met de stichting Maatschappij en Cannabis, makers van de Cannabis-Kieswijzer en de nieuwe Cannabis-Stemwijzer en met de landelijke coffeeshopbonden PCN en BCD. De krant ligt vanaf dinsdag 9 februari in de eerste coffeeshops. Vandaag gaat de website www.denationalecannabiskrant.nl online, waar de krant in PDF formaat te lezen is.

Cannabisvriendelijk stemmen
Met De Nationale Cannabis Krant probeert het VOC de misstanden rond cannabis hoger op de politieke agenda te krijgen én zoveel mogelijk cannabisconsumenten cannabisvriendelijk te laten stemmen bij de landelijke verkiezingen. Op de middenpagina’s prijkt een verkiezingsposter, ontworpen door Mossy Giant, met als slogan ‘Geef de plant jouw stem’.

Begin maart krijgen alle 570 Nederlandse coffeeshops een actiepakket toegestuurd, met daarin verkiezingsposters, hesjes voor het personeel, filtertips en tachtig exemplaren van De Nationale Cannabis Krant. Voor die tijd is de krant verkrijgbaar bij 24 distributiepunten in elf provincies, die op de achterpagina vermeld staan.

Website stichting VOC: voc-nederland.org Twitter: @vocnederland

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.