Actueel artikelen

Unieke CannaStemBus terug in Den Haag na succesvolle toer door Nederland

Unieke CannaStemBus terug in Den Haag na succesvolle toer door Nederland

DEN HAAG – Woensdag 17 maart keert de CannaStemBus terug naar Den Haag en staat de hele dag op het Plein bij de Tweede Kamer. De opvallende microbus reisde sinds 1 maart door Nederland om de één miljoen cannabisconsumenten naar de stembus te krijgen.

De livestream op www.cannastembus.nl start om tien uur ’s ochtends. Er staan interviews op het programma met o.a. Shiva Spaarenberg, dochter van cannabis pionier Ben Dronkers en slachtoffer van de speekseltest, Jef Martens van Supscore en Tara van der Poel van de Haagse coffeeshop Dizzy Duck, die de afgelopen jaren een recordaantal HighLife Cannabis Cups won. Verder komen er kandidaat Kamerleden langs van Splinter en de Partij voor de Dieren.

Christelijke partijen, PVV en JA21
In totaal hebben veertien politieke partijen, van links tot rechts, acte de présence gegeven. Alleen de drie christelijke partijen, de PVV en JA21 hebben elke uitnodiging afgeslagen om een korte toelichting te geven op de visie van hun partij op cannabis, coffeeshops en legalisering. Al deze vijf partijen zijn tegenstander van legalisering en in dat opzicht eenlingen in de Nederlandse politiek.

Verstoppertje spelen
Presentator en voorzitter van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) Derrick Bergman geeft de hoop niet op. Bergman: ‘Tien minuutjes moet toch haalbaar zijn voor een van de kandidaat Kamerleden van deze partijen. De lijsten zijn lang genoeg. Hard roepen dat alle coffeeshops dicht moeten, zoals Gert Jan Segers van de ChristenUnie, maar verstoppertje spelen als om een toelichting wordt gevraagd: ik vind het niet heel sterk.

’ Cannabis marathon: 73 interviews
De CannaStemBus deed ooit dienst als stadsbus in de Parijse wijk Montmartre. De bus is coronaproof, rookvrij en uitgerust met camera’s en een podcast studio. De hele dag zijn er interviews te zien over cannabiscultuur, legalisering en politiek. Tot nu toe gaven 73 politici, groene ondernemers, kwekers, consumenten en andere betrokkenen een interview in de bus: een unieke cannabis marathon. Alle livestreams en interviews zijn terug te zien op www.cannastembus.nl.

Cannabis-Stemwijzer
De CannaStembus tour is een coproductie van de stichting VOC en de Stichting Maatschappij & Cannabis, makers van de Cannabis-Stemwijzer en Kieswijzer. Doel: zoveel mogelijk cannabisconsumenten naar de stembus krijgen. Daartoe wordt ook De Nationale Cannabis Krant verspreid, gratis en advertentievrij, met informatie over de plant, de standpunten van de politieke partijen, columns, kweektips, recepten en nog veel meer. Zie: www.denationalecannabiskrant.nl.

De campagne wordt gesteund door diverse coffeeshopbonden en groene ondernemers. Hierdoor kon de CannaStemBus elf dagen het hele land doorkruisen en hebben alle 570 coffeeshops een actiepakket ontvangen met posters, hesjes, filtertips en De Nationale Cannabis Krant.

Stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod | | www.voc-nederland.org

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.