Columns

De verkiezingsuitslag door mr John Roozen

De verkiezingsuitslag door mr John Roozen

De verkiezingsuitslag door mr John Roozen, bekend politiek gastspreker op onze plenaire vergaderingen in Tilburg 

De formidabele winst van D66, met het hoogst behaalde zetelaantal ooit in haar bestaan, heeft die partij vooral ook duidelijk gemaakt dat de onmacht van de linkse partijen om tot een fusie te komen desastreus heeft uitgepakt.

Hadden ze dat wel gedaan, dan had de nieuwe "linkse partij" als dérde winnaar (na VVD en D66) met 20 zetels een stevig element kunnen vormen in een nieuw Paars. Men had dan samen een totaal 84 van de 150 zetels. Met uitsluiting van de christelijke partijen.

Dit zo zijnde is de winst van D66 natuurlijk een geweldige gamechanger in het cannabisdossier. Met als uitgangspunt de al in de tweede kamer aangenomen wet op de regulering van de "achterdeur" kan de partij nu koersbepalend zijn.
Anders dan in de vorige formatie van 2017 heeft D66 nu min of meer de sleutel in handen. Het zal dus dit keer het CDA zijn dat water bij de wijn moet doen.

Niettemin, de race is nog niet gelopen. Maar wel is de kans nu aanzienlijk kleiner dat cannabis dit keer weer als wisselgeld gebruikt zou worden.


Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.