Columns

Het nationale en internationale cannabisindustrie nieuws van februari 2022

Het nationale en internationale cannabisindustrie nieuws van februari 2022

Het nationale en internationale cannabisindustrie nieuws van februari 2022

Voor de PCN website is cannabisindustrie.nl gevraagd om een maandelijkse terugblik te maken van het belangrijkste cannabisindustrie nieuws van de afgelopen maand. Dit is de twaalfde editie.

Februari 2022 zag geen nieuws over het wietexperiment of de Wietwet, maar er gebeurde wel een hoop andere dingen.

Coffeeshops

Relevant voor alle coffeeshops is natuurlijk dat met ingang vanaf 25 februari alle coronamaatregelen zijn komen te vervallen.

Slecht nieuws kwam er uit Almelo. De twee coffeeshops in Almelo, Jemig de Pemig en De Tuin, verliezen hun vergunning dit jaar. Wel kunnen ze opnieuw een aanvraag indienen.

Maar ook uit Eindhoven. Coffeeshop Indian werd daar namelijk gesloten na een politie inval. De controle was onderdeel van een lopend rechercheonderzoek.

Goed nieuws was er vanuit PCN zelf, dat er toenadering is gezocht met MKB-Nederland.

Verder in Nederland

Medicinale cannabis

De Tweede Kamer wordt nog voor de zomer geïnformeerd over de vervolgstappen naar aanleiding van de evaluatie van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) liet de nieuwe minister van VWS Ernst Kuipers weten in beantwoording van twaalf kamervragen van D66 over medicinale cannabis en ontoereikend beleid op maatschappelijk behoefte.

CBD

Het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland (CAN) gaat op gesprek bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om te praten over Cannabidiol (CBD) uit de Opiumwet te halen.

Buitenland nieuws

Europa

Na de SPD de ene week, interviewde de DHV met De Grünen ook de tweede regeringspartij van Duitsland over de regulering van cannabis.

Het referendum dat voorgesteld zou worden aan de kiezers in Italië dat onder andere cannabis thuisteelt zou gaan legaliseren, gaat niet door.

In een optimistisch scenario komt er in juni een stemming in het Huis van Afgevaardigden in Spanje over medicinale cannabis wetgeving.

Volgens Owen Bonunicci, de minister verantwoordelijk voor de legalisatie van cannabis in Malta, zou Europa Malta’s voorbeeld moeten volgen.

Buiten Europa

Verenigde Staten en Canada

Anti-cannabis politici in de Verenigde Staten moeten vrezen voor de nieuwe BOWL PAC die specifiek is opgericht om hen af te zetten.

Nederlandse investeerders nemen de Canadese kweker CannTrust over dat eerder in het nieuws kwam door illegale kweek en vermeende fraude.

De gouverneur van New York ondertekende afgelopen maand unieke wetgeving waardoor boeren die momenteel industriële hennep kweken, als eerste cannabis mogen gaan telen in 2022 onder voorwaarden.

De cannabisindustrie in Canada heeft al $43.5 miljard toegevoegd aan het BBP volgens een rapport van Deloitte Canada. Dat terwijl Leafly juist een rapport uitbracht waaruit bleek dat de cannabisindustrie in de VS inmiddels goed is voor meer dan 428.000 voltijd banen

Dit artikel is geproduceerd door cannabisindustrie.nl in opdracht van PCN

 

 

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.