Columns

Het nationale en internationale cannabisindustrie nieuws van juli 2023

Het nationale en internationale cannabisindustrie nieuws van juli 2023

Voor de PCN website is cannabisindustrie.nl gevraagd om een maandelijkse terugblik te maken van het belangrijkste cannabisindustrie nieuws van de afgelopen maand.

Experiment gesloten coffeeshopketen
Burgemeester Paul Depla (PvdA) van Breda liet in een recent interview weten dat hij verwacht dat het wietexperiment gewoon door gaat ondanks de val van het kabinet.

De wietproef teler Cannamax heet voortaan ‘Hollandse Hoogtes’ en de kas is in aanbouw bleek uit recente berichtgeving.

Coffeeshops
De vergunningsaanvraag voor de coffeeshop in Berkel-Enschot is ingediend. De ondernemer diende een officiële aanvraag in bij de gemeente, ondanks protest en duizenden handtekeningen tegen de geplande coffeeshop.

De eigenaar van coffeeshop Smoky in Maastricht is gearresteerd na vondst voorraad door de politie op een boot.

Coffeeshop Cobra in Tiel blijft gesloten en gaat 30 augustus pas weer open. De voorzieningenrechter oordeelde namelijk dat de sluiting van coffeeshop Cobra gerechtvaardigd is na het aantreffen van een grote handelsvoorraad.

De voormalige coffeeshop Barney’s Lounge in Amsterdam gaat voortaan door het leven als coffeeshop Hashtag.

Coffeeshop The Zoo in Zutphen was eerder voor onbepaalde tijd gesloten na de vondst van te veel voorraad en moet nu een maand dicht blijven.

Burgemeester Blanksma van Helmond sprak haar wens uit over deelname aan het wietexperiment en daarna pas uitbreiding van het aantal coffeeshops in de gemeente.

Verder in Nederland
De online verkoop en reclame voor vaporizers (verdampers), ook voor wiet, is per 1 juli 2023 verboden in Nederland.

De vervroegde Tweede Kamerverkiezingen zullen plaatsvinden op 22 november 2023, de installatie van de nieuwe Tweede Kamer is op woensdag 6 december 2023.

Ruim 55 procent van de Nederlanders pleit voor legalisatie van het kweken, consumeren en verkoop van cannabis om duidelijkheid te scheppen blijkt uit een peiling van het EenVandaag Opiniepanel.

Buitenland nieuws

Europa
Sinds vrijdag 21 juli mogen inwoners van Luxemburg thuis vier cannabis planten kweken voor eigen gebruik.

De Duitse gezondheidsminister heeft het cannabis legalisatie wetsvoorstel gepubliceerd, met daarin ook details voor de geplande cannabisclubs.

Geen steun van het Duitse grondwettelijk hof voor decriminalisering cannabis: het hof verklaarde de voorstellen met betrekking tot het cannabisstrafrecht onontvankelijk.

Nieuwe maatregelen van president Macron: draagbare betaalautomaten voor onmiddellijke boetes bij cannabisbezit in Frankrijk.

De cannabis clubs in Malta zullen naar verwachting eind maart 2024 operationeel. De clubs zullen echter niet toegankelijk zijn voor toeristen.

Tsjechië gaat HHC (Hexahydrocannabinol) en andere semi-synthetische cannabinoïden niet verbieden maar reguleren.

Buiten Europa
Het Instituut voor Regulatie en Controle van Cannabis onthulde data van zes jaar verkoop van cannabis in apotheken in Uruguay: 10 miljoen gram verkocht, 60,000 geregistreerde kopers.

Ghana heeft de industriële hennepteelt en medicinale cannabisteelt gelegaliseerd. De teelt is echter wel beperkt tot een maximum van 0,3% THC.

Het Marokkaanse overheidsinstituut INRA heeft een project gelanceerd om biodiversiteit en kwaliteit van lokale cannabiszaden te behouden.

Wetenschappers hebben per ongeluk een cannabisplant ontdekt die het virus hop-latent viroid (HLVd) lijkt te bestrijden en daarbij paars kleurt.

Zkittlez breeder Terphogz is akkoord gegaan met een permanente gerechtelijke bevel om Skittles-gerelateerde termen niet te gebruiken voor de verkoop van cannabisproducten.

Dit artikel is geproduceerd door cannabisindustrie.nl in opdracht van PCN.

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.