PCN toont initiatief en ontwikkelt Landelijk Keurmerk Coffeeshops

PCN toont initiatief en ontwikkelt Landelijk Keurmerk Coffeeshops

Eindhoven, 23-01-2023,


PCN, Platform Cannabisondernemingen Nederland, is de branchevereniging van betrokken coffeeshopondernemers die in gezamenlijkheid toewerken naar een erkende, professionele en volwassen branche. PCN streeft ernaar een positieve bijdrage te leveren aan de volksgezondheid en veiligheid.

PCN neemt nu het initiatief om een keurmerk voor coffeeshops te laten ontwikkelen. Daarbij wil PCN alle coffeeshops in Nederland in de gelegenheid stellen zich te laten toetsen op de kwaliteitseisen van dit keurmerk. Gecertificeerde coffeeshops zullen opgenomen worden in een openbaar register.

PCN stimuleert maatschappelijk verantwoord cannabisgebruik. Coffeeshops zijn bij uitstek geschikt om cannabisgebruik in goede banen te leiden en hebben een belangrijke functie in de scheiding van de softdrugs- en harddrugsmarkt. PCN werkt hard aan een transparante en professionele cannabissector. Een keurmerk draagt bij aan de professionalisering en transparantie van de sector.

“Een keurmerk is een logische stap in de professionalisering van onze sector” aldus Hein Schafrat, woordvoerder van het bestuur van PCN. “Op transparante wijze willen wij als PCN laten zien dat onze leden een betrouwbare partner zijn. Niet alleen zijn zij een betrouwbare partner voor klanten van hun coffeeshops waar kwaliteit geleverd wordt en waar uiteraard ook op het gebied van informatie en preventie kwaliteit hoog in het vaandel staat. Onze leden zijn eveneens een betrouwbare partner voor de bestuurders van gemeenten waarin hun shops gevestigd zijn. Maar ook voor de buurt waarin de shops van onze leden gevestigd zijn nemen zij hun verantwoordelijkheid. De kwaliteit van de coffeeshops willen wij laten zien door ze onafhankelijk te laten toetsen op een groot aantal diverse kwaliteitscriteria”.

“Er hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden en deze stemmen ons positief, wij bouwen aan het keurmerk”, aldus Gerlof Roubos van Keurmerkspecialisten, dat opdracht heeft gekregen van PCN om te komen tot een landelijk coffeeshop keurmerk. “Met onze expertise op het gebied van keurmerken zijn wij ervan overtuigd samen met PCN een goed keurmerk te ontwikkelen dat bijdraagt aan een professionele en volwassen branche”.

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.