Welkom bij het PCN

PCN staat voor Platform Cannabisondernemingen Nederland. Wij zijn dé landelijke vereniging voor coffeeshops, growshops en andere cannabisgerelateerde ondernemingen. De leden zijn betrokken ondernemingen die verder denken dan de eigen shop. Zij maken zich samen sterk voor een basis die het mogelijk maakt om te functioneren als gewone bedrijven. De vereniging streeft bovendien naar een erkende, professionele en volwassen branche die in gesprek is met de overheid. Waarom? Om een positieve bijdrage te leveren aan de volksgezondheid en het volksgezondheidsbeleid!

Al vanaf 1997 actief

In Friesland ontstond in 1997 het PCF, Platform Cannabisondernemingen Friesland. Sinds het jaar 2000 is de vereniging niet meer alleen in Friesland actief, maar landelijk onder de naam Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN). Regelmatig heeft de vereniging contact met haar leden. De leiding van het PCN is in handen van een bestuur.

'Leden & lidmaatschap'

wie-zijn-wijIn goede banen leiden

Het PCN stimuleert haar leden om op maatschappelijk verantwoorde wijze cannabisgebruik in goede banen te leiden en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de volksgezondheid. Vanuit dit perspectief streeft de vereniging naar decriminalisering en normalisatie van cannabisgebruik, kleinschalige handel en kweek. Als het kweken, het kleinschalig handelen en het gebruiken van cannabis gereguleerd zijn, is het volledige proces beheersbaar en controleerbaar. Coffeeshops zijn bij uitstek geschikt om cannabisgebruik in goede banen te leiden. Ze hebben immers een sociale functie en zorgen voor...

[Lees meer]