Wietexperiment

Naar verwachting gaat in 2021 het Experiment Gesloten Coffeeshopketen van start. Het zogenaamde 'wietexperiment' vindt plaats in tien coffeeshopgemeenten. Tijdens dit 4 tot 6 jaar durende experiment mogen de 79 coffeeshops in deze tien gemeenten alleen cannabisproducten verkopen die zij bij legale telers hebben ingekocht. Aan het eind van 2020 wordt naar verwachting bekend welke tien telers voor een vergunning in aanmerking komen. 

De betreffende coffeeshopondernemers zijn in september 2019 voor het eerst in Utrecht bij elkaar gekomen. Sindsdien overleggen zij regelmatig via Whatsapp groepen. De overheid is inmiddels ook in overleg met de experimentcoffeeshops. Uit elke gemeente zijn 1 of 2 afgevaardigden aangewezen. De eerste bijeenkomst van dit Netwerk Coffeeshops Experiment Gesloten Coffeeshopketen heeft op 30 oktober 2020 plaatsgevonden.

Omdat het wietexperiment gevolgen zal hebben voor de hele coffeeshopsector, wil het PCN de ontwikkelingen rondom het experiment op de voet volgen. Daartoe is een specifieke werkgroep opgericht.

Alle voor coffeeshops relevante informatie over het wietexperiment zijn op de website WERGROEPX.NET samengebracht.

Gerelateerde artikelen

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.