Over ons

Welkom bij het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), de landelijke vereniging voor coffeeshops en andere cannabisondernemingen. Wij zijn een vereniging van betrokken ondernemers die samen toewerken naar een erkende, professionele en volwassen branche die in gesprek is met de overheid om een positieve bijdrage te leveren aan de volksgezondheid en veiligheid.

Vereniging

Onze vereniging is opgericht bij notariële akte en officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met daar gedeponeerde statuten. Het hoogste orgaan is de Algemene Ledenvergadering. De leden van de vereniging kiezen hun voorzitter en bestuur. Een vereniging heeft rechten die zijn vastgelegd in artikel 8 van de Grondwet.

Sinds 1997

Het PCN komt voort uit het Platform Cannabisondernemingen Friesland (PCF) dat in 1997 in Leeuwarden werd opgericht. Sinds 2000 is de vereniging landelijk actief.

Het PCN stimuleert maatschappelijk verantwoord cannabisgebruik. Coffeeshops zijn bij uitstek geschikt om cannabisgebruik in goede banen te leiden en hebben een belangrijke functie in de scheiding van de softdrugs en harddrugsmarkt. We streven naar regulering en normalisering van consumptie, kleinschalige handel en kweek van cannabis. Op die manier werken we toe naar een transparante en professionele cannabissector. 

Het PCN behartigt de belangen van coffeeshops. Dat doen we door kennis en expertise vanuit de branche onderling uit te wisselen en te delen met gesprekspartners binnen de overheid en de media. De vereniging streeft naar een cannabisbeleid op basis van feiten, mede uit de praktijk. 

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.