"Je verlinkt niet je buurman maar je komt op voor je eigen veiligheid als je een drugslab of hennepkwekerij in de buurt meldt. We kunnen hennepplantages ook wel hensplantages noemen. Ze gaan regelmatig in de hens, omdat er wordt geknoeid met elektriciteit". Dat zegt burgemeester Paul Depla van Breda in reactie op de resultaten van de Omroep Brabant Misdaadmonitor 2017. Daaruit blijkt dat 1 op de 5 Brabanders een drugslab bij de buren niet meldt. Want 'het is hun zaak niet'Maar Brabanders zijn ook bang om naar de politie te stappen, schrijft Omroep Brabant.
Misdaadjournalist Bram Engedijk denkt juist dat die angst vooral bij drugslaboratoria heerst en niet bij hennepplantages. Bij drugslaboratoria hebben mensen het idee daar zitten criminelen achter. Bij wietplantages denken ze: 'hoe er is het nou'? Volgens Engedijk heeft dat alles te maken met het beleid rondom wiet. Kopen mag maar produceren niet.

Via Omroep Brabant, 28-12-2017 Burgemeester+Depla - Drugslabs zijn tikkende tijdbommen, melden doe  je voor je eigen veiligheid.aspx