Het trieste bericht bereikte ons dat Ger de Zwaan oprichter van de stichting Patiëntenbelangen Medicinale Marihuana, op 27 december 2018 is overleden in Spanje, waar hij was om zijn broer te begraven. Hij zette zich als een van de eersten in Nederland in voor erkenning van medicinale cannabis en verstrekte vanaf midden jaren negentig jarenlang cannabis aan duizenden patiënten.
Zoals veel activisten ondervond Ger de Zwaan aan den lijve dat cannabis een effectiever medicijn kan zijn dan de producten van de farmaceutische industrie. Hij gebruikte sinds 1994 cannabis en richtte kort daarna in zijn woonplaats Rotterdam de stichting Patiëntenbelangen Medicinale Marihuana (PMM) op. Daarnaast was hij een van de initiatiefnemers van de Actiegroep Cannabis als Medicijn (ACM).
Woorden schieten vaak te kort bij het verlies van een dierbare.
Moge de steun van familie en vrienden troost bieden bij het verlies van Ger en goede herinneringen het verlies verzachten.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Ger op zaterdag 12 januari om 13.00 uur in de aula van uitvaartcentrum Monuta Memoriam, Langenhorst 100 te Rotterdam.
Aansluitend om 15.00 uur zal de afscheidsplechtigheid gehouden worden om Ger naar zijn laatste rustplaats te begeleiden op de Zuiderbegraafplaats, Slinge 50 te Rotterdam.

Bestuur PCN