PCN Lid in beeld

De Ambassade Zwijndrecht

De Ambassade Zwijndrecht

Hoe bent u in de coffeeshopwereld terecht gekomen?

Eigenlijk ben ik al vanaf puber een liefhebber. Ik heb grote liefde voor de plant en wilde er alles over weten en nog steeds. Cannabis is zo’n mooie wereld, je raakt nooit uitgeleerd.

Ik heb 20 jaar een reclamebureau gehad maar op het moment dat ik hoorde dat er mogelijk een vergunning vrij kwam in Zwijndrecht, heb ik me daar compleet in vastgebeten. Het heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd. Maar de aanhouder wint. Ik heb ondertussen mijn reclamebureau verkocht en ‘zit nu fulltime in de wiet’.

In welk jaar opende uw coffeeshop?

We hebben onze shop geopend op Bevrijdingsdag; 5 mei 2022. We zijn dus nog maar net een jaar oud!

Hoe is de naam van de shop gekozen?

De Ambassade staat voor een veilige thuishaven en heeft als belangrijkste taak om de belangen van het de cannabis consument te behartigen en te bevorderen. Daarnaast vind ik het ook wel iets ‘politieks’ hebben. En die politiek is belangrijk. Daar zullen we mee samen moeten werken.

Hoe zou u uw coffeeshop omschrijven?

Mijn wens was een shop waar mijn schoonmoeder zonder gene zo naar binnen zou lopen om voor mijn verjaardag een jointje ofzo te kopen. En dat is goed gelukt. We hebben een super toegankelijke shop waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. De kleuren zijn fris en de indeling is uitnodigend.

Wat is uw meest typerende eigenschap?

Haha, tja. Volhardend denk ik. Ik hou van goede voorbereiding en ergens voor gaan. Never give up als je echt graag iets wilt.

Wat vindt u het leukste aan het vak?

De relaxte mensen. Niet alleen de klanten maar ook de leveranciers en mensen uit de branche. Wat m’n grote passie is, is de inkoop. Het zoeken naar de pareltjes, naar een constante kwaliteit, nieuwe soortjes etc. Er is zoveel moois te krijgen. Ruiken en proeven, heerlijk!

Wat vindt u het minst leuke aan het vak?

Ik kan behoorlijk chagrijnig worden van alle aanslagen en negativiteit rondom coffeeshops. Dat is zo slecht voor de branche.

Wie zijn uw helden?

Echte helden heb ik volgens mij niet. Ik heb een fantastisch team, dat zijn wel een beetje mijn helden.

Waarom bent u lid geworden van het PCN?

Omdat ik het belangrijk vindt dat we samenwerken. Daarnaast is het belangrijk om te laten zien dat we een serieuze branche zijn.

Wat ziet u als belangrijkste taken van een landelijke coffeeshopbond?

Een goede belangenbehartiger en kennisdeler.

Hoe ziet het ideale coffeeshopbeleid er wat u betreft uit?

Mmm.. moeilijk. Ik weet niet zo goed wat ik vind van de hele wietproef. Wat ik wel weet is dat het echt belangrijk is om als branche onszelf serieus te nemen. We moeten gezamenlijk een vuist maken en samen met de politiek plannen maken. Ik heb veel mensen over de vloer gehad hier en ik moet zeggen dat over het algemeen de cannabis kennis van de mensen die ons beleid maken, bedroevend is.

Hoe luidt uw motto?

Wie succesvol wil zijn moet lef hebben. Lef is niet alleen spierballen, het is ook jezelf open durven stellen. Anders durven denken.

Ambassadebinnen2

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.