PCN Lid in beeld

Notos Leerdam

Notos Leerdam

In deze aflevering: Notos in Leerdam. “Laten we zuinig zijn op wat we hebben gecreëerd en hopen dat het ooit nog eens gelegaliseerd mag worden.”

Hoe bent u in de coffeeshopwereld terecht gekomen?
“Ik ben vanuit mijn werk als re-integratie coach in aanraking gekomen met de coffeeshop. Herhaaldelijk moest ik mijn cliënten, die vanuit hun pauze niet terugkwamen, ophalen omdat zij meestal in de lange pauze naar de coffeeshop gingen. Zelf heb ik nog nooit softdrugs gebruikt.”

In welk jaar opende uw coffeeshop?
“Onze shop is geopend in oktober 2011.”

Hoe is de naam van de shop gekozen?
“De naam Notos is gekozen omdat ik in mijn vakantie naar Griekenland altijd weer op de plek terecht kwam die zo heette. Het woord betekent wind uit het zuiden, die muziek draagt.”

Hoe zou u uw coffeeshop omschrijven?
“Onze shop is in stichtingsvorm. Hier is voor gekozen omdat ik persoonlijk vond dat de opbrengst goed gebruikt zou kunnen worden om goede doelen te steunen, naar het voorbeeld van De Piramide in Bussum en Xpresso in Zwijndrecht. En natuurlijk bestond de doelgroep waar ik jaren voor had gewerkt grotendeels uit de klanten die nog steeds de shop bezoeken.”

Wat is uw meest typerende eigenschap?
“Mijn eigenschap is toch wel steeds weer een poging te ondernemen om te socialiseren en onze wereld, waarin wij nog steeds met de rug worden bekeken, te normaliseren.”

Wat vindt u het leukste aan het vak?
“Op de eerste plaats dat wij hebben bewezen ook normaal ondernemer te kunnen zijn die als voorbeeld geldt voor veel andere ondernemers in Leerdam. Op de tweede plaats de contacten met onze gemeente die tot nu toe zeer tevreden zijn.”

Wat vindt u het minst leuke aan het vak?
“De achterdeur problematiek en het vergrootglas waar wij onder liggen.”

Wie zijn uw helden?
“Die zijn persoonlijk.”

Waarom bent u lid geworden van het PCN?
“One for all, all for one.”

Wat ziet u als belangrijkste taken van een landelijke coffeeshopbond?
“De verwachting die ik van een bond hebt, is dat je, als er problemen zijn met betrekking tot wetgeving, je hierin niet alleen staat. Dat de bond ervoor zorgt dat zaken met betrekking tot onze ondernemingen beter en nog helderder naar buiten worden uitgedragen, en waar nodig bijspringt.”

Hoe ziet het ideale coffeeshopbeleid er wat u betreft uit?
“Uit de ervaring die wij sinds negen jaar hebben vind ik dat een coffeeshop een ontmoetingsplaats moet zijn voor hen die hun blowtje vertrouwd en op hun gemak moeten kunnen nuttigen. Niet alleen, zoals nu in de corona periode, ik noem het maar even, een bot verkooppunt zonder enige menselijkheid. Zeer onpersoonlijk.”

Hoe luidt uw motto?
“Laten we zuinig zijn op wat we hebben gecreëerd en hopen dat het ooit nog eens gelegaliseerd mag worden.”

Coffeeshop Notos
Hoogstraat 44, Leerdam
PCN lid sinds Juli 2014

Ook PCN lid worden? KLIK HIER

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.